Nieuws Lees hier ons laatste nieuws

Kinderopvang in tijden van corona

Gepubliceerd op vrijdag 20 maart 2020

We denken hierbij uiteraard aan de gezondheidssector, het veiligheidspersoneel of de voedingssector. De Vlaamse overheid wil zo ook voorkomen dat grootouders die tot de risicogroepen behoren hun kleinkinderen opvangen. 

Heb je opvang nodig en behoor je tot de prioritaire groepen? Stel dan online je opvangvraag!

Peuters en kleuters

Voor opvang voor baby’s en peuters tussen 0 en 3 jaar kan dit via het e-loket of neem telefonisch contact op met het Huis van het Kind op het nummer 011 80 80 86 of 0473 19 96 00.

Enkele opvanginitiatieven voor baby’s en peuters zijn helaas gesloten door deze coronacrisis. Vanuit het lokaal loket kinderopvang hebben we houden we zicht op de beschikbare plaatsen en voorzien we absolute voorrang voor kinderen van ouders die werken in de essentiële sectoren.

Opvang buiten de schooluren

Voor opvang van je kleuter of lagere schoolkind kan je tijdens de schooluren terecht in de opvang die door de school wordt georganiseerd. Vanaf aanstaande maandag 23 maart tot en met 3 april wordt de gemeentelijke buitenschoolse opvang ’t Klim-Op-Ke centraal georganiseerd in de opvanglocatie Heusden, Kerkenblookstraat 7. De andere opvanglocaties worden tijdelijk gesloten. Er is een busregeling voorzien tussen al de scholen en de opvang.

Met deze maatregel blijft de dienst opvang garanderen voor kinderen waarvan de ouder(s) werken in de zorgsector en openbare dienstverlening of die enkel opgevangen kunnen worden door de grootouders. We vragen met aandrang om je kind enkel naar de opvang te laten komen indien het noodzakelijk is. Kinderen van thuiswerkende ouders, dienen thuis te worden opgevangen.

Reserveren van opvang is noodzakelijk. Heb je nog geen inschrijvingsdossier bij ’t Klim-Op-Ke, registreer je dan eerst via de website van het Sociaal Huis. Neem nadien telefonisch contact op met de dienst kinderopvang voor verdere afspraken.

Wie ziek is hoort niet in de kinderopvang!

Meer info over ziektesymptomen vind je op de website van Kind en Gezin.

Terug naar overzicht

Print deze fiche