Nieuws Lees hier ons laatste nieuws

Familievoorstelling @ CC MUZE - Gitte

Gepubliceerd op vrijdag 19 januari 2018
Theater Froe Froe & I Solisti del Vento Voor iedereen vanaf 10 jaar Vrijdag 2 maart ’18 – 19u30 - Schouwburg

De Spanjaarden overheersten de wereld en ook bij ons krioelde het van soldaten die roofden en plunderden. De moeder van Gitte had menig Spaans soldaat in haar bed gekregen maar een Spaans kind wou ze niet. Gitte werd achtergelaten bij het weeshuis. Als ze dertien is, wordt ze verkocht aan rondreizende kwakzalvers. Ze wordt betrapt tijdens het zakkenrollen, gebrandmerkt en in de kerker gegooid. Zo gaat dat met dat soort meisjes. De rechter ziet echter haar halsketting - het enige aandenken aan haar vader - en bedenkt dat dit kind van een invloedrijke Spaanse hertog, weleens nuttig kan zijn om te spioneren. Gitte wordt naar Sevilla gestuurd om de Spaanse aanvalsplannen te kopiëren. Daar overtuigt ze haar vader dat zij zijn echte dochter is. Ze wordt populair en alle jonge mannen zijn zot van haar. Haar opdracht wordt bijzaak, ze geniet met volle teugen van jong, vrij, rijk, zat, zot en verliefd zijn. Ze is een echte Spaanse seniorita geworden. Maar het brandmerk op haar schouder verraad haar ... Ze is nu zwanger van een lief dat haar wil vermoorden. Zijn eer staat op het spel. Ze vlucht maar hij zal haar achtervolgen tot in de brandende hel van het uitgemergelde Vlaanderen.

Een superspannende, humoristische en poëtische voorstelling, vrij naar het bekroonde boek ‘Galgenmeid’ van Jean-Claude van Rijckeghem & Pat Van Beirs. Beeldend theater voor tieners over een meisje dat vrouw wordt tussen twee werelden of hoe het is om nergens bij te horen. Eat your heart out Game of Thrones...

Gemaakt en gespeeld door Mieke Laureys, Annelore Stubbe, Julie Delrue, Dries De Win en Filip Peeters, Tim Oelbrandt en Jonas De Wulf in een regie van Marc Maillard met livemuziek van "I Solisti del Vento" o.l.v. Francis Pollet en Arne Leurentop.

Meer info en tickets via CC Muze.

Terug naar overzicht

Print deze fiche