Alle mogelijke tussenkomsten in het lidgeld

Allemaal een beetje moeilijk? Wij helpen je als ouder verder met de aanvraag en terugbetaling van het lidgeld.

 

JE VERENIGING

Sommige clubs of verenigingen geven een korting wanneer je aan bepaalde voorwaarden voldoet (vb. grote gezinnen, verhoogde tussenkomt ziekenfonds, werkloosheid,…) vraag dit steeds na in je vereniging, zij kunnen je de juiste informatie geven of je helpen bij het invullen van de papieren voor je tussenkomst.

 

DE GEMEENTE : FONDS SPORT, SPEL EN CULTUUR voor alle kinderen van 3 tot 18 jaar

Is je kind tussen 3 en 18 jaar ? En heb je een OMNIO-statuut, krijg je hulp van het OCMW of heb je het financieel moeilijk (volgens de criteria van Kind en gezin) dan kom je in aanmerking voor deze tussenkomst. Je kan dan het lidgeld voor 100% terugvorderen van een jeugd-, sport en cultuurvereniging uit de gemeente Heusden-Zolder. De tussenkomst is een maximumbedrag van 200 euro per werkjaar per kind.

Je moet zelf niets vooraf betalen. De tussenkomst wordt aangevraagd door je club of vereniging via een online formulier op de website van onze gemeente. Gebruik je liever een papieren versie, die kan je downloaden bij de bijlagen hieronder. Het lidgeld voor jouw kind zal éénmalig op de rekening van de club/vereniging gestort worden.

 

HET OCMW - SOCIALE DIENST : na financieel en sociaal onderzoek 

Via het OCMW kan je tussenkomst aanvragen voor de betaling van het lidgeld of het deelnemen aan een kamp. Er wordt door het OCMW eerst een financieel en sociaal onderzoek gedaan. Bij goedkeuring wordt 80% door het OCMW betaald. De overige 20% betaal je als gezin zelf. Dit is geldig voor alle leeftijden.

 

DE ZIEKENFONDSEN

Als je kinderen sporten of naar een jeugdbeweging gaan kan je jaarlijks een tussenkomst krijgen van het ziekenfonds. Het bedrag verschilt van ziekenfonds tot ziekenfonds. Alle aanvraagformulieren kan je terugvinden op de website van de mutualiteiten of op de website AAP onder info voor ouders.

 

 

CM

De voorzorg

Liberale

mutualiteit

Partena

Neutraal

ziekenfonds

Jeugdbeweging

Max. 20€

Max. 15€

 

Max. 40€

Max. 30€

Speelpleinwerking

Max. 20€

Max. 15€

 

Max. 40€

Max. 50€

Sportclub

Max. 15€

Max. 15€

Max. 25€

Max. 15€

Max. 30€

Sportkamp

Max. 15€

Max. 15€

 

Max. 15€

Max. 50€

 

Voor wie? Deze tussenkomsten zijn er voor iedereen die een hobby wil uitoefenen. Denk er wel aan dat je voor sommige tussenkomsten in aanmerking komt en voor anderen niet. Dus vraag steeds naar je korting of tussenkomst!

 Wanneer kan je dit aanvragen? Op elk moment gedurende het jaar kan je dit aanvragen, éénmalig. Je ontvangt je tussenkomst of korting als je de nodige documenten hebt ingevuld en hebt binnengebracht.

EXtra : Cm geeft ook een kamptegemoetkoming van 2.5 euro per kampdag. Vul hiervoor het aanvraagformulier in dat je kan terugvinden op de website AAP of op http://www.cm.be/diensten-en-voordelen/vakantie-en-vrije-tijd/vrije-tijd/limburg/jeugdvereniging.jsp.

 

 

WIE KAN JE HELPEN ?

Wendy Boelaers – afdeling welzijn en lokale economie 011 80 80 86

Kathleen Vandenput – Huis van het kind 0473 19 96 00 

aap@heusden-zolder.be

 

De sociale dienst van het OCMW - 011 45 61 50. Maak hiervoor vooraf een afspraak !